fbpx Gdje je nestao policajac, gdje se skrivao? Nikad više migranata, nikad manje policije

Gdje je nestao policajac, gdje se skrivao? Nikad više migranata, nikad manje policije

Home

Gdje je nestao policajac, gdje se skrivao? Nikad više migranata, nikad manje policije

Na području Unsko-sanskog kantona nalazi se više od 5.000 migranata. Građani Bihaća svakodnevno su suočeni s problemima koje je donijela migrantska kriza, a kako bi olakšali život građana, Uprava policije USK nedavno je najavila “24-satnu kontrolu” grada na Uni.

Naime, prema riječima komesara Uprave policije USK Muje Korčića cilj kontrole je smanjiti prisustvo migranata u centru grada Bihaća. Kako bi “24-satna kontrola” bila uspješna, Policijska stanica Bihać dobila je pojačanje u vidu policijskih službenika iz Policijskih stanica Cazin i Bužim, prenose US Novosti.

Međutim, posljednjih nekoliko dana građani Bihaća svjedoci su sve većem broju migranata u Bihaću, a posebno u centru grada gdje bi, prema riječima komesara Koričića, “24-satna kontrola” trebala biti najizraženija, tačnije centar grada bi trebao biti područje s najmanjim prisustvom migranata.

Da li je slučajno  smanjen broj policajaca, a što za posljedicu ima znatno povećan broj migranata u centru grada i da li toplijim vremenom možemo očekivati sve češće ovakve slike, vidjet ćemo u narednom periodu kada nam dolazi i sunčano vrijeme.

Topic
Objavio: Wed, 22/05/2019 - 20:10
Back to top