Gdje je nestao policajac, gdje se skrivao? Nikad više migranata, nikad manje policije

Na području Unsko-sanskog kantona nalazi se više od 5.000 migranata. Građani Bihaća svakodnevno su suočeni s problemima koje je donijela migrantska kriza, a kako bi olakšali život građana, Uprava policije USK nedavno je najavila “24-satnu kontrolu” grada na Uni.

Naime, prema riječima komesara Uprave policije USK Muje Korčića cilj kontrole je smanjiti prisustvo migranata u centru grada Bihaća. Kako bi “24-satna kontrola” bila uspješna, Policijska stanica Bihać dobila je pojačanje u vidu policijskih službenika iz Policijskih stanica Cazin i Bužim, prenose US Novosti.

Međutim, posljednjih nekoliko dana građani Bihaća svjedoci su sve većem broju migranata u Bihaću, a posebno u centru grada gdje bi, prema riječima komesara Koričića, “24-satna kontrola” trebala biti najizraženija, tačnije centar grada bi trebao biti područje s najmanjim prisustvom migranata.

Da li je slučajno  smanjen broj policajaca, a što za posljedicu ima znatno povećan broj migranata u centru grada i da li toplijim vremenom možemo očekivati sve češće ovakve slike, vidjet ćemo u narednom periodu kada nam dolazi i sunčano vrijeme.