Supruzi Leili napisao: "Nikada te niko više neće zvati mama"

U poruci, između ostalog, napisao: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže...

Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su se i jučer prepričavali detalji svirepog zločina. U ulici Muje Hrnjice u naselju Mali Lug, na broju dva, kuća od cigle. Ispred kuće dječiji veš. I naslonjen dječiji bicikl na zid. 

Krvavi nož

„Dnevni avaz“ od policijskih je inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu. Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

- Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu – otkriva naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

- Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k...., nikada niko više neće zovnuti „mama“ – napisao je Admir nakon što je ubio djecu.Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

- Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču - otkriva naš izvor.

Poznat policiji

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji.

- Poznat nam je kao izvršilac teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu saradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I komšije, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći – kaže „Avazov“ izvor iz MUP-a USK.

Admirov brat ubio se prije dvije godine.

Majka završila na Psihijatriji  

Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću.

Prema saznanjima "Avaza", ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Ljekari su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

- Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) po nju je došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se desilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili ljekara kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala - kazali su nam iz Kantonalne bolnice.

Majka zahtijevala da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan

Majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti ukopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina.