Niko ne zna gdje je Omer: Pljačkaši vezali i kidnapovali zaštitara firme “Murex”?

Iako je od pljačke i podmetanja požara u firmi “Murex” u Špionici kod Srebrenika prošlo skoro šest dana, intenzivna istraga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, prema dostupnim informacijama, još nije dala konkretne rezultate.

I u subotu je uz pomoć mašina i pod nadzorom policije nastavljeno pretraživanje na stotine tona izgorjelog materijala, ali u do sada pretraženim dijelovima zgarišta nisu pronađeni ostaci tijela nestalog Omera Đikanovića, koji je u noći kad je podmetnut požar obavljao poslove čuvara, piše Dnevni avaz.

Dok istraga i dalje tapka u mjestu, sudbina 43-godišnjeg Omera Đikanovića i dalje je posve neizvjesna. Prema jednoj od verzija, Đikanovića su pljačkaši vezali i kidnapirali.

Ni njegova supruga Esma Đikanović ne raspolaže bilo kakvim informacijama o sudbini svog nestalog muža.

Kaže da je posljednjih dana niko nije posjetio i da je u ovim, za nju najtežim trenucima u životu, prepuštena sama sebi. Ponavlja da joj je u ovom trenutku najvažnije da ga pronađu živog i zdravog te da će on veoma lako opovrgnuti sve špekulacije o umiješanosti u pljačku i podmetanje požara.

Samo nagađanja

Esma ističe da je prije dva dana pozvala MUP TK i tražila da je posjeti neko od istražitelja kako bi proširila svoju izjavu, koju je dala neposredno nakon požara, kad je još bila u prevelikom šoku, ali je do zaključenja ovog izdanja našeg lista niko nije posjetio.

Zbog izostanka bilo kakvih zvaničnih informacija iz MUP-a TK, sve što se zna o pljački 10.000 maraka, krađi Renault Megana i podmetnutom požaru, za sada je u domenu špekulacija i nagađanja.