fbpx Nikola Špirić komentarisao današnje otkazivanje sjednice Doma naroda PS BiH

Nikola Špirić komentarisao današnje otkazivanje sjednice Doma naroda PS BiH

Home

Nikola Špirić komentarisao današnje otkazivanje sjednice Doma naroda PS BiH

Ja samo upozoravam da nema ništa u demokratiji opasnije nego kad se upustimo u ovakve igre, kazao je Nikola Špirić, dopredsjedavajući Doma naroda PS BiH nakon što nije održana današnja hitna sjednica zbog nedovoljnog kvoruma.

Nakon što se javnosti obratio predsjedavajući Bakir Izetbegović i kazao da je BiH danas postala jedina zemlja članica Vijeća Evrope koja nije imenovala svoju delegaciju za PS Vijeća Evope, reagovao je i Špirić.

"Dobili smo dopis gospodina Sarajlića 20. u kojem traži hitnu sjednicu, da bi danas dobili prilog pod istim datumom i brojem protokola sa istim brojem potpisa. Ono od 20. smo dobili potpisano pod 24. I jedno i drugo je kršenje Poslovnika. Ja samo upozoravam da nema ništa u demokratiji opasnije nego kad se upustimo u ovakve igre", kazao je.

Podsjetimo, za danas bila je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za financije i proračun i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije.

Sjednica je bila zakazana za 17 sati.

Objavio: Pon, 24/06/2019 - 22:06
Back to top