NIkšić: Institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić smatra da je današnjim potezom HDZ-a i SNSD-a na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen.

"Umjesto da se koristi za ono za što je namijenjen, postao je mehanizam blokade kompletnog parlamentarnog sistema. Time su HDZ i SNSD dali najbolji argument za ukidanje ovakvog etnokratskog političkog sistema. Hvala im na tome", navodi Nikšić u pisanoj izjavi za medije.

Poručuje, kako kaže, SDA-u da kad "već ništa drugo nisu u stanju uraditi, onda upute izvinjenje svim građanima koji žele normalnu BiH, jer su izabrali SNSD-ovog Dragu Puzigaću koji je danas zajedno sa HDZ-ovom Lidijom Bradarom sahranio demokratsku volju građana".

"Izbor Puzigaće im je, vjerovatno, jedna od najvećih grešaka od Dejtona do danas.Da su podržali prijedlog zakona o izbornim jedinicama u decembru prošle godine, sve ove blokade mogle su biti prevaziđene. Sada je to gotovo pa nemoguće. Jedino rješenje ostaje potpuni poraz ovakvih politika na izborima u oktobru", smatra Nikšić.

Na kraju izjave poručuje kako je rješenje krize sada u rukama građana.

"Svaki je glas važan i svaki glas može odlučiti hoće li ovo zaista biti zemlja svih nas ili će ostati zemlja zarobljena interesima političkih slijepaca i bezobraznika", napisao je Nikšić.