Nikšić: Ogreševiću je bilo važnije pisati saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć

nermin
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku nakon poplava koje su pogodile Unsko-sanski kanton i između ostalog kritikovao predsjednika NES-a Nermina Ogreševića.

 

Nikšić je napisao da od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa i da mora napisati par činjenica s ciljem istinitog izvještavanja.

"Sve odluke Vlade FBiH su donesene na osnovu pristiglih zahtjeva. Premijer ne dodjeljuje svoj novac, nego novac građana FBiH i zato postoje zakonske procedure koje se moraju poštovati", napisao je Nikšić.

Poručio je da u posjetama i pomoći nikada neće dijeliti opštine po političkoj pripadnosti i da će biti na raspolaganju svima te da niko neće biti zaboravljen, i niko neće biti ostavljen.

"Građani Cazina moraju znati da je njihovom gradonačelniku (Predsjedniku NES-a) bilo važnije pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć", kazao je Nikšić.

Naveo da će na narednim sjednicama Vlade pokrenuti ozbiljnu analizu zašto se od 2014. godine do danas uradilo vrlo malo po pitanju sistemskih rješenja za zaštitu od poplava.

"Pozivam sve još jednom da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, jer su oni ti koji su bitni i čije interese mi zastupamo", zaključio je Nikšić.