Nikšić: SDA i Izetbegović prepustili Mostar HDZ-u

sdfsdfssdf
Želim reći da se, ko god smatra da SDP kao opozicionu stranku obavezuje ono što su dogovorili Izetbegović i Čović, grdno vara, pa i Satler i bilo ko iz međunarodne zajednice, kaže Nikšić

Nermin Nikšić, lider SDP-a, prokomentirao je za "Avaz" današnji dogovor u vezi s Mostarom koji su postigli lideri SDA s članovima Delegacije EU i ambasadorima SAD, OSCE-a i OHR-a.

Nikšić nam je rekao da su o rješavanju pitanja izbora u vezi s Mostarom razgovarale sve političke stranke u jednom periodu koje participiraju u ovom gradu da bi to sve na kraju bilo svedeno na SDA i HDZ.

 - Prvo želim reći da se, ko god smatra da SDP kao opozicionu stranku obavezuje ono što su dogovorili Izetbegović i Čović, grdno vara, pa i Satler i bilo ko iz međunarodne zajednice. Nas obavezuje rješenje i obaveze prema građanima, a ne ovim strankama. Ono što sam čuo, dakle, izabrali su najgori mogući model. Matematika je egzaktna nauka, neka primijene posljednje rezultate izbora i bit će jasno da su SDA i Izetbegović prepustili Mostar HDZ-u - kaže Nikšić.

On tvrdi da se ovdje, osim Mostara, spominju i izmjene Izbornog zakona i zahtjev HDZ-a o reprezentativnoj zastupljenosti naroda. 

- Dakle, oni su to govorili i 2014. godine. Dvije općine u Mostaru i dvije izborne jedinice u Federaciji. To su sad ove prve informacije. Ja mislim da je ovo dogovor da se HDZ daju koncesije koje je SDA stalno govorila da ih neće dati. Sad treba vidjeti šta će reći bošnjački partneri SDA - kaže Nikšić.