Nikšić: SDP neće imati člana Predsjedništva već predsjednika BiH

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić poručio je slavodobirno prisutnima na današnjoj Konvenciji u Sarajevu da su došli na pobjedonosni skup i da će SDP imati predsjednika Bosne i Hercegovine, predstavnika svih njenih građana.

"SDP je organizirao referendum kako bi se 43.000 partijskih članova moglo izjasniti o kandidatu za člana Predsjedništva BiH. SDP je organizirao prvi ovakav referendum u postratnoj Bosni i Hercegovini. Dokaz je to da u našoj partiji uvažavaju glasovi cjelokupnog članstva. Tako će biti u cijeloj Bosni i Hercegovini", poručio je Nikšić.

Napomenuo je da je skup pobjedonosni i da će SDP dobiti svog člana Predsjedništva BiH, koji će predstavljati sve građane.

"Naš kandidat neće biti član Predsjedništva BiH, nego će biti predsjednik Bosne i Hercegovine, svih njenih građana", rekao je Nikšić, prenosi Klix.

Napomenuo je da je spreman svima pružiti ruku i sa svima razgovarati, ali da se sa SDP-om nitko ne smije igrati, da ih nitko ne smije ucjenjivati i da im nitko ne smije prijetiti.

"Rasuti smo svuda po BiH. Mi u SDP-u vjerujemo u Bosnu i Hercegovinu, vjerujemo u njeno zajedništvo. Za državu treba plan. SDP se neće boriti protiv antifašizma, nego će zadati odlučujući udarac fašizmu", poručio je Nikšić.

Istaknuo je da svi u Bosni i Hercegovini moraju više biti Bosanci i Hercegovci, a manje Bošnjaci, Hrvati i Srbi.

"Plan B za nas ne postoji. Plan A je da su SNSD, HDZ i SDA vječito na vlasti. Ove tri stranke su povećale trošarine. Naš neprijatelj je beznađe koje su oni napravili", rekao je Nikšić.

Nikšić je iskoristio priliku da neizravno prozove Željka Komšića spočitavši mu uz ostalo i kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na predstojećim Općim izborima.

"Onima koji navodno žele sa nama, a žele ugasiti SDP imam jasnu poruku: nitko ne može ukinuti socijaldemokraciju. Sa njima nema suradnje. Lažni Valter se otkrije kad-tad. Za njih imamo poruku: držite se onih koji su vam dali zadatak srušiti SDP", rekao je Nikšić.