Nina Badrić se suočila sa psihički nestabilnim fanom koji ju je proganjao

Nina Badrić

 

Pjevačica Nina Badrić otkrila je da je iz prošle godine izvukla vrijedne pouke – počela je više da vodi računa o svom zdravlju, postala vegetarijanka i skupila hrabrost da se suoči sa psihički nestabilnim fanom koji ju je proganjao.

Pjevačica se u aprilu ove godine srela na sudu sa penzionerom Ilijom M. koji ju je dvije godine neprestano proganjao od Zagreba do Hvara, a uz to joj slao poruke i pisma, te je riješila da slučaj prijavi policiji i otkrila šta je preživljavala zbog toga.

„Zamislite kako je živjeti sa saznanjem da vas neko konstantno prati i da uvijek vreba na vas? Da zna vašu adresu i dolazi vam na prag, zvoni na vrata stana, da ljetuje gdje vi ljetujete i spava u hotelima gdje vi nastupate. Da u svakom trenutku zna gdje se nalazite i da čak na autu pronađete uređaj za praćenje. Najviše sam zahvalna policiji s kojom sam u kontaktu, jer te stvari nisu nimalo bezazlene. Takve sam situacije nažalost prošla više puta u životu i nadam se da nikada više neću morati da se suočavam sa takvim ljudima, jer to nikome ne bih poželjela“, rekla je Nina i otkrila da je odmah zvala policiju kada je na automobilu ugledala uređaj za praćenje:

„Nakon što sam dotičnog više puta kroz miran razgovor pokušala zamoliti da me ostavi na miru i prestane uhoditi, bila sam prinuđena da potražim pomoć od policije. I to je najbolje što sam mogla da uradim. Ubuduće neću čekati niti jedan dan. Takve osobe se uvijek okome na nezaštićene žene i u takvim situacijama mi je žao što pored sebe nemam jednog Supermena pa da stisne jednu pedagošku takvim osobama“, rekla je pjevačica.

Izvor:blic.rs