Njemačka podrška daljem razvoju SIPA-e

sipa
Njemački ambasador u BiH Margret Uber najavila je da će i u narednom periodu Vlada NJemačke biti partner Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH i podržavati njen dalji razvoj.

 

Tokom prve posjete Margret Uber Sipi od kada je Darko Ćulum imenovan za direktora, razgovarano je o budućim planovima ove policijske agencije, kao i o bezbjednosnim izazovima u BiH i svijetu, sa posebnim akcentom na borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

U tom kontekstu naglašeni su zajednički rad na predmetima sa Saveznom kriminalističkom policijom NJemačke i blagovremena razmjena obavještajnih saznanja i informacija, čiji je rezultat sprovođenje više operativnih akcija usmjerenih protiv teških oblika organizovanog kriminala i terorizma, saopšteno je iz Sipe.

Ćulum je zahvalio ambasadoru za kontinuiranu podršku koju NJemačka pruža Sipi u procesu jačanja njenih kapaciteta, prije svega opremanjem i unapređenjem rada, te istakao značaj donacije 10 automobila u vrijednosti od 391.760 KM, koju je Uberova uručila Sipi krajem prošle godine.