Njemački ministar zdravlja: Njemačka treba strogo zatvaranje

asd
Njemački ministar zdravstva Jens Spahn posljednjih tjedana trpi mnoštvo kritika, ne samo zbog toga kako Ministarstvo upravlja zdravstvenom krizom nego i zbog određenih afera koje se za ministra vežu već neko vrijeme. Brojke novozaraženih u Njemačkoj ponovno rastu, a ministar zdravstva misli da je zemlji ponovno potrebno zatvaranje u trajanju od 10 do 14 dana kako bi se pod kontrolu stavilo brzo širenje zaraze koronavirusom.

Spahn ističe kako će Njemačka od sredine travnja početi cijepiti s cjepivom proizvođača Johnson & Johnson. Podsjećamo, Europska agencija za lijekove (EMA) odobrila je to cjepivo, četvrto zaredom u Uniji, 11. ožujka, ali još nije počela njegova isporuka u EU. Njemački liječnici s intenzivne skrbi uputili su jučer apel da je dvotjedna karantena jedini način da se izbjegne preopterećenje bolnica.

Prema Robert Koch Institutu sedmodnevna incidencije na 100.000 stanovnika jučer je iznosila 124,9 što je najveća vrijednost još od sredine siječnja ove godine.

“Ako pogledamo brojke, uključujući današnje, zapravo trebamo još barem 10 do 14 dana tijekom kojih ćemo zaista isključiti svoje kontakte, svoju mobilnost. Njemačka treba karantenu tijekom uskrsnih blagdana kao i prošle godine”, pojasnio je Spahn i dodao kako vjeruje da će građani ipak pokazati vlastitu odgovornost.