Njihov odlazak slomio je tisuće srca: Održana komemoracija za Luku i Lanu Lovrić

Home

Njihov odlazak slomio je tisuće srca: Održana komemoracija za Luku i Lanu Lovrić


U prostoru Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u mostarskom naselju Bijeli brijeg koju su pohađali Lana i Luka Lovrić, stradali u subotnjoj avionskoj nesreći u Mostaru, danas nema nastave.

Škola je jutros upriličila komemoraciju za dvoje učenika koji su bili uzor i primjer tokom svojih života.

Učenici, nastavnici i ostalo školsko osoblje sa suzama na licima dočekali su Lukine i Lanine roditelje i bližu rodbinu, a svaka recitacija i obraćanje izazivali su novi plač i jecaje koji su odlijegali prostorom u kojemu je komemoracija upriličena.

Foto: Adnan DEMIĆ - Njihov odlazak slomio je tisuće srca: Održana komemoracija za Luku i Lanu Lovrić

Jedna od nastavnica kazala je da je odlazak Lane i Luke veliki gubitak koji zauvijek u svakome od nas ostavlja duboku bol.

- Napustilo nas je dvoje naše djece, dva naša učenika, dvoje naših prijatelja, dva naša ponosa. Dragi naši Lana i Luka, vaš odlazak slomio je tisuće srca, ali ovo nije zbogom već samo doviđenja do novog susreta okupanog božijom milošću. Do tad ćemo u mislima i molitvama čuvati uspomenu na vas, kazala je.

Foto: Adnan DEMIĆ - Njihov odlazak slomio je tisuće srca: Održana komemoracija za Luku i Lanu Lovrić

Prije komemoracije, učenici su u školskom dvorištu zapalili svijeće i na taj način još jednom odali poštu svojim kolegama i prijateljima. Osnovna škola Zalik u koju je išao stradali Arman Hadžiomerović danas izvodi nastavu sa skraćenim satima, a organizovan je i prijevoz do Gradskog groblja sutina gdje će devetogodišnji Arman biti sahranjen.

Lana i Luka Lovrić bit će sahranjeni u groblju u Dračevicama, a povorka će krenuti iz mrtvačnice Bijeli brijeg. Komemoracija za sve stradale održat će se danas u dvorani Doma herceg Stjepana Kosače.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 16/05/2017 - 12:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top