Noćna mora Zeničanina u Njemačkoj: Kako sam preživio pakao u Hamburgu

Home

Noćna mora Zeničanina u Njemačkoj: Kako sam preživio pakao u Hamburgu


Zeničanin Dženan Softić nije ni slutio da će mu se odlazak kod tetke pretvoriti u noćnu moru, budući da su u Hamburgu već dva dana protestanti na ulicama.

Podsjetimo, male grupe protivkapitalistički usmjerenih demostranata, pripadnika tzv. Crnog bloka, sukobile su se s policijom u Hamburgu, uz danas većinom mirne proteste protiv summita G20 najrazvijenijih zemalja svijeta, koji se već treći dan odvijaju uporedo sa skupom svjetskih čelnika u Hamburgu.

– Došao sam kod tetke, da pokušam naći neki posao ili da nastavim sportsku karijeru ovdje. Sve je bilo super, dok nije došao dan sastanka i onda se sve preokrenulo – počinje za Avaz.ba iz Hamburga Softić.

Kaže da protestanti nisu gledali šta pale i razbijaju, a saobraćaj je u tom dijelu grada u potpunosti obustavljen

njemacka

– Protestanti su izašli na ulice, počeli paliti automobile, razbijali su izloge trgovina, paliti kante za smeće… Zaustavljen je saobraćaj u tom dijelu grada, policijski helikopteri kruže iznad grada. Patrole sa vodenim topovima su na ulicama također – govori on, dodajući da su mještani, uglavnom stariji, pod velikim strahom.

Ističe da je najviše nereda bilo u ulici St. Pauli te kod Altone gdje je većna velikih zvaničnika smještena.

– Svi se nadamo da će ovo prestati i da ćemo moći normalno hodati ulicama. Svi su pod strahom, bojimo se većih nereda i posljedica. U poslijepodnevnim satima situacija se malo smirila, a totalno zatišje svi priželjkujemo i očekujemo kada odu zvaničnici – kaže, na kraju, Softić.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

 

 
Tagovi
Objavio: Ned, 09/07/2017 - 09:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top