Nogometni savez BiH predstavlja program Uefa playmamakers

2

UEFA i Disney kreirali su Playmakers, najveći evropski program za djevojčice koji ima za cilj da promoviše ženski nogomet/fudbal, kroz inovativne i zabavne treninge koji prate čarobni svijet mašte iz najpopularnijih Diznijevih filmova.

UEFA Playmakers program namijenjen je djevojčicama od pet do osam godina starosti, a prilagođen je i onima koje nikad prije nisu igrale nogomet ili učestvovale u nekom sportu.

Ovaj program na zabavan način upoznaje djevojčice sa nogometom/fudbalom kroz maštu, glumu, igru i magiju Diznijevih priča.

Cilj programa je da djevojčice kroz treninge steknu samopouzdanje, budu zdrave, razviju motoričke sposobnosti, nauče osnovne nogometne/fudbalske vještine i uživaju u sportu.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ove jeseni počinje sa Playmakers programom, koji će se sastojati od deset treninga, koncipiranih tako da djevojčice prate likove iz nekog od Disney-evih najpopularnijih animiranih filmova.

S tim u vezi prošle sedmice u hotelu Hills na Ilidži održan je seminar na kojem je trenerima i školama predstavljen program i način na koji će se raditi sa djevojčicama.

Na seminaru su učestvovali predstavnici sljedećih škola i klubova: Francuska škola CIFS Sarajevo, Udruženje za sport i rekreaciju Challenge, Fudbalski klub Respect Sarajevo, SFK 2000 Sarajevo, sarajevske škole OŠ Hasan Kaimija, OŠ Mirsad Prnjavorac, OŠ Nafija Sarajlić, OŠ Osman Nuri Hadžić, Osma osnovna škola Ilidža Amer Ćenanović i Peta osnovna škola Ilidža, JU Petar Petrović Njegoš Istočna Ilidža, OŠ Jovan Dučić Kasindo, Vrtić JU Naša radost iz Trebinja, te trebinjske škole OŠ Vuk Karadžić, OŠ Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški i OŠ Jovan Jovanović Zmaj, ŽFK Leotar Trebinje, IV osnovna škola Mostar, OŠ Gnojnice Mostar, OŠ Zalik Mostar, OŠ Mujaga Komadina Mostar i JU VI Osnovna škola Mostar.

Više informaciju o samom programu, mjestu i načinu prijave uskoro će biti objavljeno na službenoj stranici i društvenim mrežama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.