Nominovan za nagradu “Inovativni nastavnici” i direktor cazinske Prve srednje škole

Direktor Prve srednje škole Cazin
Najvrijednija nagrada za inovativne nastavnice i nastavnike u BiH je ujedno i priznanje prosvjetarima.

 

Na ovaj način se već petu godinu uspješno promoviše ova profesija koja jeste ključni faktor kvalitetnog obrazovanja.

Odabir pobjednika za narednu godinu čine članovi komisije koji su prethodno bili pobjednici uz savjetodavnu ulogu univerzitetskih profesora i Centra za obrazovne inicijative Step by Step.

Osnovni cilj ove nagrade jeste promovisanje onih pojedinaca koji daju značajan doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan čine da proces učenja bude avantura za sebe.

Od ove godine dodjeljuje se 60 nagrada u 6 kategorija za razliku od prethodne četiri godine, kada su dodijeljivali Nagradu u 5 kategorija, ove godine uvedena je dodatna 6. kategorija za Direktore/direktorice obrazovnih ustanova na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

Nominiran je i direktor JU “Prva srednja škola” Cazin, Samir Abazović, koji se, sudeći prema nominaciji, istakao inovativnošću, kreativnošću, doprinosom učenju i razvoju učenika.

Plaketu Najinovativniji nastavnik/ca za 2020. godinu u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 KM, dobijaju pobjednici/e u svih šest kategorija.

 

Ceremonija dodjele nagrada će se održati 18. decembra 2020. godine.