Nova direktorica Centra pošta Bihać kao stranački bankomat za kadrovske potrebe SDA i SBB?

kjdkas
Desetog februara federalni zastupnik SDA Asim Kamber posjetio je Samiru Filipović, novu direktoricu BH Pošta Bihać (službeni naziv je Centar pošta ) u njenom uredu u Bihaću. Ovu posjetu nisu zabilježili mediji, jer Kambera uglavnom prate kad dolazi u zgradu na bihaćkom Korzu nasuprot BH Pošte (Tužilaštvo USK). Kamberu je ovo već drugi posjet u kratkom roku novoj direktorici, piše normala.ba.

Filipovićka je kadar SDA Bihać pa je umjesno da u “bilateralnu” posjetu primi stranačkog kolegu koji bi itekako mogao  da ima kojekave  kadrovske potrebe u sanskoj Poslovnici BH pošte.

Ili što je još njemu priličnije, doušničko -špijunske, u vezi sa poštanskim materijalima.

Filipović: Kadrovska rješenja  u skladu sa stranačkim zahtjevima?

Bojovnik  ima razvijene poslovne kontakte sa  poštarskom “strukturom” u Sanskom Mostu, a vjerovati je i šire, pa smo ga i nazvali bosanskom inačicom sreskog kapetana Jerotija Pantića iz Nušićeve komedije “Sumnjivo lice”.

“Kada je riječ o prijavama iz Sanskog Most, uspio sam i putem uprave pošte doći u posjed službenih zabilješki na kojima je vidljivo, tko je, kada i na koju adresu upućivao prijave. Od 17 prijava u prošloj 2019. koje su išle putem pošte ukupno je 15 poslala ista osoba, a u slučaju druge dvije nisam uspio zaključiti identitet prijavljivača. Dobio sam i video zapis auta koje se parkirao pred općinu, pa prijavljivač odšeta preko puta do pošte i preda prijavu.”

Priznanje  da je “otvarao” poštu  Kamber  je  lično dao na na svom  blogu 30.januara 2020.godine. Nepoznato je da li su po ovom nedvosmislenom  priznanju postupili  policija ili nadležni tužilac  u skladu sa zakonskim ovlastiima ( “uspio sam i putem uprave pošte doći u posjed službenih zabilješki na kojima je vidljivo tko je kada i na koju adresu upućivao prijave”), jer se zasigurno radi o nečijoj zloupotrebi položaja ili težoj povredi radne discipline.

Da li je to nova direktorica Filipović?

Ili  neki šef ili rukovoditeljica iz sanske poslovnice?

Ili neki šalterski  službenik koji voli SDA  više od radnog mjesta?

To su pitanja na koje bi odgovore trebali dati “nadležni organi” ukoliko  se budu miješali  u svoj  posao.

Ili Bojovnik opet, po  svom dobrom starom  dvodecenijskom običaju, laže?

Sanski  Laki : Od koga iz uprave pošte crpi doušničke materijale?

O novoj prvoj dami bihaćkog Centra pošta malo ili ništa zna Google.  U SDA je služila za popunu  kandidatskih lista za izbore,a pozicije na listama bile su “pozadinske”, valjda u skladu sa njenim značajem u kadrovskoj strukturi, tako da nikada nije  ušla niujedan parlament -općinski, gradski, kantonalni…

Stranačka “kadrovska politika”

Filipovićki je, prema našim informacijama, “pukao  film”  zbog loše “startne” odnosno  “strateške” pozicije u SDA,a kada je ova stranka otišla ne svojom  voljom u opoziciju i Filipovićka je “digla sidro” i  priključila se privatnoj stranci  Fahre Radončića, pod službenim imenom SBB. Kao  kadar ove stranke izabrana je za predsjednicu Upravnog odbora (UO)  Socijalno-pedagoške zajednice USK.  Potres u krajiškom SBB-u Filipovićku u  “dobar čas” opet baca u zagrljaj SDA i ona se vraća staroj  ljubavi te postaje direktorica Centra pošta Bihać.

-Biraju je u Izvršni odbor SDA Bihać iako nema nikakve političke težine što govori  da je SDA u ovom gradu pala  na niske grane.  Budući da zna šta se od nje očekuje nova direktorica  ispunjava zahtjeve lokalnih SDA-ovaca, zapošljava i preraspodjeljuje   radnike kršeći Zakon o radu i Pravilnik o radu. Kršenjem  ovih akata smijenjen je i dosadašnji direktor koji je tužio firmu-pričaju naši izvori. Navode i konkretne primjere- nedavno  je na kancelarijski posao zaposlena kćerka predsjednika Mjesnog odbora(MO) SDA Kamenica Ekrema Okića, poštar u Bosanskoj Krupi, inače brat Mehmeda Mahmića, predsjednika SDA Bosanska Krupa, raspoređen je na šalter, bez obzira na interes preduzeća, jer ovdje imaju višak šalterskih,a manjak poštarskih radnika; slično se čini i sa poštarom iz Velike Kladuše koji je , kažu naši izvri, po nalogu SDA, raspoređen u poštu u Bužim iako ova poslovnica narednih nekoliko godina nema potrebe za ovom radnom snagom.

-Direktorica sve čini da naruši dobre međuljudske odnose  u poštama Bužim i Bosanska Krupa, mobinguje ljude, čak sama ide u kontrole iako nema nikakvo znanje o poštanskim poslovima, a sa krajnjim ciljem da sa pozicija pomakne voditelje i stavi svoje ljude  iz SDA iako  ove pozicije nis političke, nego se na njih dolazi u skladu sa važećim zakonima- navode naši izvori koji, za sada ostaju anonimni.Oni dodaju kako se već sada unaprijed govori o imenima onih koji će biti primljeni  u radni odnos, a radi se isključivo o članovima SDA i SBB, dok se prema postojećim radnicima drugih političkih opcija vrši hajka.