Nova pravila za ulazak u Njemačku od danas- pročitajte o čemu se radi

.

Od danas u Njemačkoj nova pravila za ulazak. Svi koji žele ući u ovu državu moraće osigurati jedno od sljedećih: posjedovati negativan rezultat testa na koronavirus (Pcr na 72h ili antigen 48h) ili dokaz za osobe koje su vakcinisane ili oporavljene.

Mjere se ovo koje trebaju značiti pripreme zaštite uoči potencijalnih novih zaraza i opterećenja zdravstvenog sektora.

 

Prilikom ulaska u Njemačku svi putnici stariji od dvanaest godina moraće imati negativan rezultat testa na koronavirus, dokaz o potpunom vakcinisanju protiv koronavirusa ili dokaz oporavka. Ovo se odnosi na sve putnike bez obzira odakle dolaze ili koju vrstu prevoznog sredstva koriste.

Prilikom ulaska u Njemačku iz visoko rizičnih područja svi putnici stariji od dvanaest godina moraju imati negativan rezultat testa na koronavirus. U ovom slučaju dokaz o vakcinisanju ili preboljenju neće biti dovoljan.

Negativan test nije potreban putnicima koje samo prolaze kroz Njemačku i napuštaju zemlju najbržim putem, te u slučaju pograničnog saobraćaja za osobe koje su provele manje od 24 sata u rizičnom području, kao i ond koje samo ulaze u Njemačku na period do 24 sata.