Nova saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u više trafopodručja u Velikoj Kladuši:

od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, Kumarica 2, Kumarica, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići.

od 10:00 do 15:00 sati trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Donja slapnica, Vodovod slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4-Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2, Čelinja.

od 10:00 do 11:00 sati trafopodručja: Vrnograč Grad, Rohr-kamin, Vrnogračka slapnica, Farma Elezovići 3, Jaretina, Delikatesa

od 11:00 do 12:00h trafopodručja: Poljice 1, Mekanovići, Radića Most

od 12:00 do 13:00h trafopodručja: RP Bosanska Bojna, Gradina 1, Grabovčić, Bosanska Bojna 1, Bosanska Bojna 2, Bosanska Bojna 3.

Prema informacijama od dežurnog vatrogasca Grahovića, Vatrogasna jedinica Velika Kladuša bilježi jednu intervenciju. Radilo se o gašenju požara u šumi na lokalitetu Keserovića brdo. Intervencija je trajala od 10:30h do 12:40h.

46 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić. Nije bilo upućivanja pacijenata na dalje liječenje.

U protekla 24 sata velikokladuška Policijska stanica bilježi jednu saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom. Kod učesnika ove nezgode u toku je utvrđivanje povreda.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu. Zbog radova na uklanjanju odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Izraženija naoblaka i kiša, uz povremeno jače južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja vremena. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uz više padavina, opća slika biće lošija u Hercegovini.