Nova sezona skijanja na Bjelašnici otvara se večeras

.
Kako je navedeno, ZOI’84 prvi dan nove sezone ponudit će besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”

Noćnim skijanjem večeras u 16:30 sati bit će otvorena nova sezona skijanja na olimpijskoj planini Bjelašnici, najavili su predstavnici Olimpijskog centra Bjelašnica i preduzeća ZOI’84.

 

Kako je navedeno, ZOI’84 prvi dan nove sezone ponudit će besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”. Do vikenda, noćno skijanje će u funkciji biti od 18:30 do 21:00 sat, a od 4. decembra planirano je otvaranje i ostalih staza.

 

Preduzeće ZOI’84 odgovornost stavlja na prvo mjesto te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organiziran revijalni program povodom otvaranja sezone.

 

- Nova Uprava ZOI’84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u „lockdownu“, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta – rečeno je iz ZOI’84.