Nova školska godina i izazovi na USK- online, u klupe ili kombinirano?

asd
Nova školska godina je na pragu, iako nadležne vlasti u našem kantonu još nisu donijele odluke kako i na koji način će se nastava odvijati.

Hoće li učenici u školske klupe? Hoće li nastava biti online? Ili, možda kombinovano- sedmica online, sedmica u klupama, mada niko nije argumentirano mogao objasniti kako se na takav način izvodjenja nastave učenici štite od virusa? 

Osim ovog problema, za neke učenike, kao što je slučaj sa cazinskom osnovnom školom Cazin 1, zbog kašnjenja u pribavljanju potrebne dokumentacije, a prethodno u probijanju rokova od izvodjača radova, još uvijek nije poznato da li će do početka godine ova škola uopće biti spremna da primi učenike u klupe. Sve u svemu, ostaće crna mrlja na nadležnim za izgradnju i upravljanjem ovom školom, jer na tom primjeru se pokazuje nažalost, neodgovornost i nesposobnost vlasti da uradi posao za koji je plaćena na vrijeme i u najboljem interesu zajednice koju predstavlja. O eventualnoj korupciji i nezakonitom djelovanju nadležne institucije države će morati dati svoj sud, jer, kako su roditelji učenika ove škole i ranije najavili, traže reviziju cjelokupnog projekta i preciznu informaciju sa kojom žele upoznati javnost. Zbog mnogih navedenih propusta su roditelji ove škole i planirali održati mirne proteste usmjerene protiv gradonačelnika Cazina, gradske uprave i uprave škole Cazin 1, ali su zbog toga što im nadležne institucije nisu dale saglasnost za okupljanje, isto odložili. Dokad, saznaćemo u narednom periodu. 

Bilo kako, sve ove činjenice koštaju nažalost najviše same učenike, ali i njihove roditelje i nadamo se da će nadležni u što kraćem roku utvrditi ova pravila i donijeti odgovarajuće odluke.