Novalić otkriva da li će biti novog lockdown-a u Federaciji

novalic
Ipak, svjedoci smo da vlade u regionu u posljednje vrijeme uvode restriktivnije mjere u odnosu na mjere koje imamo kod nas, istakao je Novalić

 

Broj zaraženih koronavirusom i u našoj zemlji je iz dana u dan sve veći. Skoro sve zemlje Evrope su uvele restriktivne mjere te lockdown, međutim još uvijek nije određeno šta će se dešavati u Bosni i Hercegovini. 

Premijer Fadil Novalić je istakao da u Kriznom štabu Federacije BiH "sjede vrsni stručnjaci iz svojih oblasti", te da njegova vlada "od početka pandemije izazvane koronavirusom prati isključivo stavove, preporuke i naredbe struke". 

- Naš, odnosno, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva svoj posao radi odgovorno, i šta god je dosad predlagano, Vlada Federacije BiH je prihvatala, izjavio je Novalić. 

Između ostalog, ona navodi da bi "novo zatvaranje imalo posljedice na privredu". 

- Ipak, svjedoci smo da vlade u regionu u posljednje vrijeme uvode restriktivnije mjere u odnosu na mjere koje imamo kod nas. U svakom slučaju, struka je ta koja treba preporučiti kakve mjere trebaju biti na snazi, a na Vladi FBiH je da u skladu sa zakonima pruži svu moguću podršku shodno određenim mjerama. Molim građane da poštuju i trenutno važeće mjere, izjavio je Novalić za Radiosarajevo.ba.