Nove radne mašine za JKP Čistoća Cazin

Cazin
CAZIN

Dva nova multifunkcionalna vozila, vrijedna oko 360.000 konvertibilnih maraka, od danas su u funkciji u Javnom komunalnom preduzeću Čistoća i po riječima direktora Sedina Šišića, riječ je o mašinama koje su u programu redovnog obnavljanja komunalnog preduzeća.

 -„Ovdje se konkretno radi o traktoru s priključcima koji će nam služiti za zimsko održavanje i veće radove na higijeni grada u ostatku godine. Tu je i radna mašina tzv. kombinirka koja ima više funkcija vezanih za građevinsku operativu i poslove zimskog održavanja, a obje mašine će značajno doprinjeti unapređenju naših usluga.“, istaknuo je.

  Nabavka vozila izvršena je u saradnji JKP Čistoća i Grada Cazina jer, kako je istaknuto, bez podrške Grada samo komunalno preduzeće ne bi moglo završiti ovakve projekte obnove.

  -„Za ukupan dojam, ali i razvoj Cazina je vrlo bitno da pratimo sve potrebe održavanja javnih površina i zbog toga smo se uključili u ovaj proces nabavke novih mašina, a u toku je faza i nabavke dva nova vozila za odvožnju otpada. S obzirom da se urbane površine Cazina šire, a one ruralne svakodnevno urbaniziraju, postoji potreba i za modernizacijom komunalnih usluga zbog čega je nužno pravovremeno opremati naša komunalna preduzeća.“ , kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji je radnicima „Čistoće“ predao vozila na upotrebu i zaželio im uspješno i sigurno korištenje.