Novi BMW Serije 3 Limuzina i novi BMW Serije 3 Karavan

321
Ciljana modifikacija prednjeg i zadnjeg dizajna izražava karakterističan sportski karakter BMW-a serije 3 limuzine i BMW-a serije 3 Touring više nego ikada.

BMW operativni sistem 8 uključujući BMW zakrivljeni displej čini vaš enterijer još modernijim. Svi modeli u novom BMW-u Serije 3 sada dolaze standardno sa 8-brzinskim Steptronic mjenjačem sa ručicama na upravljaču i novodizajniranom ručicom mjenjača. Sportski, elegantni dizajn i agilne karakteristike vožnje oduvijek su činili BMW serije 3 oličenjem užitka u vožnji u premium segmentu srednje veličine. Istovremeno, serija predstavlja srž brenda BMW. Novo izdanje sportske limuzine, koja je uspješna više od 45 godina, i touring model koji je prvi put predstavljen prije 35 godina, na ulice će izaći od jula 2022. godine. 

Prednja svjetla i BMW maska ​​u novom dizajnu .

Sa jasno dizajniranim površinama, dinamičnim linijama i velikim otvorima za vazduh, prednja pregača još intenzivnije doprinosi sportskom izgledu novog BMW-a Serije 3 Sedan i novog BMW-a Serije 3 Touring. Sa svojim malo izmijenjenim konturama i novim dvostrukim letvicama, BMW rešetka sada je još snažnija. Ispod BMW maske, crni usisnici za vazduh visokog sjaja za hlađenje kočionog sistema daju naglasak visokog kvaliteta.

 

Redizajniran kokpit sa BMW zakrivljenim ekranom.

Unutrašnjost novog BMW-a serije 3 limuzine i novog BMW-a serije 3 Touring karakterizira temeljni dalji razvoj. Orijentacija vozaču tipična za brend je reinterpretirana standardnim BMW zakrivljenim ekranom. Sastoji se od 12,3-inčnog informacionog displeja iza upravljača i kontrolnog displeja sa dijagonalom ekrana od 14,9 inča, koji se spajaju u potpuno digitalnu jedinicu za prikaz visoke rezolucije. Moderan dizajn kokpita karakteriše napredna digitalizacija i omogućava značajno smanjenje dugmadi i kontrola u korist upravljanja glasom i dodirom.

 

Raznovrsna ponuda pogona, 8-brzinski Steptronic mjenjač sada je standard za sve modele.

Visoko efikasni motori sa unutrašnjim sagorevanjem sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom i elektrifikacijom u obliku plug-in hibrida i 48-voltne tehnologije blagog hibrida obezbeđuju primerni balans između užitka u vožnji i potrošnje goriva. Na raspolaganju su tri plug-in hibridna modela za novi BMW Serije 3 Sedan i četiri za novi BMW Serije 3 Touring. Dostupna su i četiri benzinska i četiri dizel motora svaki sa četiri i šest cilindara. Ovo također uključuje četverocilindrični benzinski motor kod kojeg je razdjelnik integriran u glavu cilindra i dodatno razvijeni sistem punjenja osiguravaju optimiziranu isporuku snage. Vrh asortimana obilježavaju dva BMW Performance modela BMW M GmbH sa posebno sportskim karakteristikama. Na ovaj način BMW serije 3 pokriva spektar performansi od 110 kW/150 ks do 275 kW/374 ks. Blaga hibridna tehnologija pomaže rednom šestocilindričnom benzinskom motoru i četiri dizel pogona da isporuče posebno spontanu isporuku snage i povećanu efikasnost.