Novi incident na Jadranu: Čamcem udario u brodicu i pobjegao, ima povrijeđenih

.

Sinoć, 22. jula, oko 22.30 minuta, Lučka kapetanija Sali (Zadar, Hrvatska), žurno je isplovila je prema rtu Tatinje, odakle je primila poziv u pomoć brodice, koja je ribarila.

Na brodicu je kako navode dva člana posade za portal Morski, u punoj brzini naletio gumenjak, koji ih je silovito udario i pobjegao s mjesta nesreće!

Jedan član posade je lakše povrijeđen, dok je drugi prošao s manjim ozljedama. Kako se doznaje, brodicu su uspjeli nasukati da nebi potonula.

Iz zadarske policije su potvrdili događaj: "U suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom poduzimamo mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti i sudionika ovih događaja."

"Podsjetimo, nakon nedavnih havarija ispred splitske luke i u Murterskom moru, u kojima su živote izgubila dva ribara, ravnatelj uprave sigurnosti plovidbe pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pohvalio se s manjim brojem nesreća u Jadranu za čak 18, kako je rekao jednom prilikom i 20 posto, kako je kazao samo koji dan poslije. No njegovu uredsku excell tablicu remeti stravično stanje na terenu, jer ovo je već treća ovakva nesreća u samo 10-ak dana! Srećom u nesreći, ovaj put nije bilo poginulih", piše Morski.

Službene informacije nadležnih u Ministarstvu mora o ovom događaju još se čekaju.