Novi mafijaški obračun: Ubijen pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine

Nemanja Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Nemanja Grčić (37), koji je noćas ubijen u iznajmljenom apartmanu u Beogradu, pripadnik je grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, javlja Blic.

Kako se saznaje, Grčić je od ranije poznat policiji i ranije je osuđivan, a godinama je jedan od pripadnika grupe Vojvođanskog klana.  Grčić je jedan od najbližih saradnika Alena Kurine, vođe grupe koja se bavi švercom narkotika.

Kako saznajemo, Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora.

Kako saznajemo, Nemanja G. iz Beograda iznajmio je apartman za vikend sa suprugom, kada je sinoć oko 22.50 nepoznati muškarac upao i njihovu sobu. Nemanja i napadač su odmah počeli da se tuku, a ubrzo je muškarac izvadio pištolj i pucao u Beograđanina.

Nemanjina žena izjurila je napolje i dozivala u pomoć, međutim, njenom suprugu nije bilo spasa, a napadač je pobjegao.

Alen Kurina označen je kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.

Kada je u julu ove godine, u subotičkom naselju Novi Grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.

Prema saznanjima Blica, Vojislav Šarčević je bio dobar prijatelj sa ubijenim Vilotijevićem, čak ima istetoviran njegov lik, što se dovodi u vezu s osvetom za ubistvo Vilotijevića 2015. godine.

Za Šarčevićem je 2012. godine bila raspisana potjernica jer je izbjegavao odlazak na odsluženje kazne zbog pokušaja ubistva Roberta Maka. On je mladića nožem ubo u grudi.

PREŽIVIO KIŠU METAKA

Image

Za Alena Kurinu javnost je saznala kada je u sačekuši na Paliću ubijen Filip Vilotijević Kićun iz Novog Sada. Na Kurinov automobil BMW X6, u kojem je bio sa Vilotijevićem, ispaljena je kiša metaka. Kurina, koji je bio na mjestu suvozača, preživio je napad, iako je pogođen devet puta. Tada se nezvanično moglo čuti da je prava meta bio Kurina i da je izbjegao sigurnu smrt samo zato što nije bio na mjestu vozača.