Novi napad na većinu u Skupštini USK

Otkazana je Skupština Usk, planirana za danas.

Naime, na početku sjednice nije se pojavio predsjedavajući Agan Bunić (SBB) i još neki zastupnici. Zadnjih dana je bila aktuelna priča da je SDA, dogovorila većinu sa Laburistima Fikreta Abdića i da će istu podržati i zastupnici stranaka s kojima SDA čini većinu u Parlamentu FBiH i BiH, a to su DF Željka Komšića i SBB Fahrudina Radončića.

Hoće li se desiti takav scenarij najviše zavisi od predsjedavajućeg Bunića na kojega su zadnjih dana vršeni veliki pritisci, kako saznaje Cazin.net.

Pritiske su vršili predstavnici SDA USK koji bi se na ovakav način trebali ponovo vratiti na vlast u USK, ali i neki predstavnici iz vrha SBB- a iz Sarajeva. S druge strane veliki je pritisak baze, posebno boračkih organizacija na Bunića koji se protive ovakvom scenariju i ne žele stranku Fikreta Abdića u vlasti.

Hoće li Bunić prvenstveno, ostati čvrst, na principima odgovornosti i obećanja prema biračima i narodu i time očuvati svoj politički i moralni integritet, ili će se povinovati naredbi iz vrha stranke SBB, iz Sarajeva znaćemo narednih dana.