Učenici Gimnazije "Bihać" briljirali na Festivalu školskog teatra u Novom Sadu

U Novom Sadu je 9. i 10. aprila 2019. godine održan 6. Festival školskog teatra na stranom jeziku (Foreign language drama festival), na kojem je po prvi put učestvovala i Gimnazija "Bihać" s predstavom "Mali princ" na njemačkom jeziku.

Učenici Gimnazije pod mentorstvom profesorice Jasmine Midžić su za predstavu "Mali princ" na njemačkom jeziku osvojili brojne nagrade. 

Nagrada za najbolju kostimografiju  dodijeljena je učenici 3. razreda Adni Brkić, nagrada za scenografiju osvojila je učenica 4.razreda Kristina Vinčar, a za najbolju glavnu žensku ulogu je nagrađena Sarah Zulić, učenica 3. razreda Gimnazije "Bihać". Profesorica Jasmina Midžić je osvojila nagradu za najbolju režiju kao i nagradu za njemački jezik i pedagoški rad.

Predstava je privukla pažnju i ostalih učesnika te je Gimnazija ”Bihać“ pozvana da učestvuje i na rumunskom internacionalnom pozorišnom festivalu „International Theatre Festival APLAUZE“ koji će se održati u maju ove godine u Konstanci.

Uloge Naratora i Uobraženka igrao je Suljanović Dzan, Mali princ - Zulić Sarah, Ruža- Piralić Tara; Lisica- Vojić Lejla, Zmija- Malkoč Lejla, Kralj- Omanović Tarik 
Pijanac- Mujnovic Muhamed 
Geograf- Vinčar Kristina 
Ruze - Mustafić Una i Midzić Sumeja.