Novi skandal: Vulin agresiju na BiH nazvao građanskim ratom

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin tvrdi da će Bosna i Hercegovina postojati na osnovu Dejtonskog sporazuma, te kroz iskreni dogovor i funkcionisanje tri naroda i dva entiteta.

- Tako Srbija vidi ovaj protor i spremna je da učini sve da bi se mir u BiH zadržao, jer je malo naroda, koji kao srpski, znaju koliko vrijedi mir i koliko je skup rat - naveo je Vulin.
 
Na centralnoj svečanost obilježavanja  13. godišnjice 3. pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice bivše Vojske Republike Srpske (RS), danas u banjalučkoj kasarni “Kozara”, Vulin je dodao da njegova zemlja, kao jedan od svojih najznačajnijih zadataka ima opastanak srpskog naroda van svojih granica.
 
- Gdje god žive Srbi, Srbija je tu da pomogne, da vodi računa o kvalitetu života. Srbija je tu da učini sve što je moguće za mir i stabilnost na ovim prostorima. Baš zato, dok god Srbiju vodi Aleksandar Vučić, RS i njeni građani treba da znaju da će uvijek biti zaštićeni, čuvani, poštovani, a da obaveze koje Srbija ima iz Dejtonskog sporazuma će uvijek biti dosljedno provođene – rekao je Vulin.
 
Mir je, kazao je, neophodan.
 
- U građanskom ratu u BiH, koji srpski narod nije tražio niti izazvao, Vojska RS-a je uspjela da sačuva opstanak srpskog naroda, spriječi završetak genocida i protjerivanja koji se nad njima vrši od Prvog pa i u Drugom svjetskom ratu. Tako je Vojska RS-a ispunila svoju istorijsku misiju, očuvajući samo postojanje srpskog naroda na ovim prostorima – ustvrdio je Vulin.
 
Danas, kaže, zadatak opstanka srpskog naroda imaju građani i rukovodstvo RS-a.