Novi uspjesi karate kluba Cazin

Bb

U subotu 13.02.2021. održan je Karate turnir, na kojem je učešće uzelo 16 klubova iz USK i regije Banja Luka, pod nazivom Kladuša Open 2021 u organizaciji KK 23. Februar. Na turniru je nastupilo 233 takmičara u kategorijama djece, kadeta i juniora.

Prijavljenih 33 takmičara karate kluba Cazin pokazali su se u odličnom izdanju. Ukupno su osvojili 4 zlatne i 3 srebrne i 8 bronzanih medalja u katama, te 4 zlatne i 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju u borbama.

Medalje su osvojili :Rizvić Lejla,Ždralić Aldin, Sedić Adnan, Toromanović Amila, Rizvić Amar, Mujakić Benjamin, Toromanović Majra, Hodžić Asja, Veladžić Farah, Veladžić Lejla, Veladžić Emir, Dash Sanela, Bajrić Lejla, Toromanović Emir i Sedić Edin.

Imali smo i ekipne nastupe koje je klub finansirao, a osvojili prvo i treće mjesto. Posebno se radujemo što smo imali nastupe po prvi put naših najmlađih članova koji su takođe dobili učesničke medalje...Onima koji nisu osvojili medalje želimo više sreće na slijedećem takmičenju koje se održava u Bužimu 21.02.2021. godine.

Čestitamo našim sportistima na postignutim rezultatima za naš klub i naš grad Cazin...

Treneri Sedić Damir, Mehagić Alija i Dervić Salih su zadovoljni postignutim rezultatima. Zahvaljujemo se roditeljima na podršci klubu u ovim teskim vremenima.

Donosimo Vam malo atmosfere i slika radosti na prvom treningu poslije takmičanja.

Čestitamo organizatoru na uspješnoj organizaciji Prvenstva uz sve mjere koje je propisao Krizni štab.