Novi "Zmaj" Dženis Burnić, porijeklom iz Sanskog Mosta: "BiH je zemlja koju volim, Barbarez i treneri imaju sjajnu energiju"

r

Na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom našlo se dosta novih imena i igrača koji su se po prvi put naši A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.


Jedan od njih je i Dženis Burnić koji je protiv Engleske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako debitovao za Zmajeve.


"Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče. Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koju je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u 'kolijevci fudbala' onda stvari još više dobijaju na težini. Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru”, kaže Burnić.


Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom, a Dženis Burnić ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima:


"Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni. Svi smo ovdje kao jedna porodica. Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca".