Novinar koji prati Inter otkriva: Džeko dolazi čim se tim vrati u Italiju, ali ne dolazi samo on

Čini se da je dolazak kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke u Inter sve bliži i bliži.

Tako barem kaže novinar Alfio Musmarra koji prati dešavanja u Interu, a objavio je informaciju da će Dijamant stići u Milano kada se ekipa Intera vrati sa priprema.

Odnosi između Intera i Rome su jedno vrijeme zahladili kada je u pitanju transfer Džeke jer se nije moglo doći do zajedničkog jezika kada je u pitanju visina obeštećenja, ali su ponovo pokrenuti prije nekoliko dana i čini se da se sada stvari odvijaju puno uspješnije.

Navijače Intera je zabrinula činjenica što je Džeko u jučerašnjem prijateljskom meču Rome bio kapiten, ali Musmarra kaže kako to nema nikakve veze.

"Mnogi su bili uzrujani kada su vidjeli da je Džeki dodjeljena kapitenska traka, ali ništa se nije promijenilo. Po onim informacijama koje ja imam, pregovori su sada mnogo uspješniji nakon jednog perioda zahlađenja i Džeko bi trebao doći u Milan kada se ekipa vrati u Italiju.U suštini, ostalo je još samo da se srede neki detalji", kaže pomenuti novinar.

On dodaje da neće samo Džeko ovog ljeta preći u Inter iz Riome, već da bi to trebao uraditi i Alexander Kolarov.

"Vjerujem da neće samo Džeko doći, jer mi je rečeno da Inter i Roma počinju pregovore koji uključuju i neke druge elemente. Vjerujem da dolazi i Alexander Kolarov", dodao je Musmarra.

Prosinečki o Džekinoj budućnosti: "Ako ga budu slušali, posao će biti završen"

O eventualno transferu Džeke u Inter nedavno je za italijanske medije govorio i naš selektor Robert Prosinečki, javlja Sportsport.

"Za mene je sigurno među najboljim napadačima svijeta. Sviđa mi se to da ode u klub gdje će imati veće šanse za osvajanje trofeja. Inter je veliki tim sa Conteom kao trenerom", rekao je Prosinečki te nastavio:

"Radi se o jednom od najboljih napadača koje sam vidio. Ne samo zato što igra u Bosni i Hercegovini koju treniram, već to mislim otkad ga pratim. Radio je velike stvari gdje je god igrao. Od Rome do Wolfsburga preko Manchester Cityja."

Zanimalo je Italijane da li su Džeko i Prosinečki pričali o Interu, na što je stigao potvrdan odgovor.

"Dosta puta smo razgovorali, uradili smo to i nedavno vezano za njegovu situaciju i prelazak u Inter. Bez oduzimanja bilo čega Romi koja je veliki klub, ali on sada ima priliku otići u Inter gdje će moći ostvariti veće ciljeve nego u italijanskoj prijestolnici."

"Može igrati još dvije do tri godine na vrhunskom nivou. Conte mi je rekao da je Džeko jedan od napadača koje želi i on će sigurno imati dosta uspjeha u Nerazzurrima. Često pričamo o Interu i njegovoj aktuelnoj sitauciji".

Popularni Žuti je dodao da će transfer biti ozvaničen ako u Romi poslušaju Džeku.

"Na prelazak u Inter gleda kao na veliku priliku, da igra u većem timu, kako u Italiji tako i na evropskom nivou. Ako budu slušali ono što kaže, posao će na kraju biti završen. Sigurno će biti sretan u Interu", kazao je Prosinečki.