Nožem nasrnuo na policajca

Iz Policijske uprave Banja Luka je saopćeno da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici u Bulevaru Živojina Mišića pokušali legitimisati muškarca, koji je izjavio da nema dokumenta

Banjalučka policija uhapsila je Nikolu Jakovljevića (23) iz Srebrenice osumnjičenog da je u petak nožem nasrnuo na policajca u Banjoj Luci.

Iz Policijske uprave Banja Luka je saopćeno da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici u Bulevaru Živojina Mišića pokušali legitimisati muškarca, koji je izjavio da nema dokumenta.

- Zatim je izvadio nož i krenuo prema policijskom službeniku. Policijski službenik je blagovremenom reakcijom onemogućio osumnjičenog da mu nanese povrede i uhapsio ga - saopćeno je.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Jakovljevića za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, kako prenosi Faktor.ba.

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom tri mjeseca 2019. godine, ukupno je evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja službenih lica u vršenju službene radnje.