NS FBiH i m:tel potpisali ugovor o saradnji

Jj

Od danas m:tel Prva liga Federacije BiH


Kompanija m:tel i Nogometni savez Federacije BiH danas (13.08.2020. godine) su potpisali sponzorski ugovor o saradnji na naredne tri godine.

Nakon sponzorstva Premijer lige BiH i Prve lige FS RS, kompanija m:tel i NS Federacije BiH ugovorili su sponzorstvo i Prve lige Federacije BiH.
 
M:tel, kao jedan od lidera telekom operatera na području BiH ovim putem nastavlja davati podršku nogometu, te će preuzeti i prava prenosa za emitovanje utakmica Prve lige Federacije BiH putem kanala Arena sport i na taj način omogućiti svim gledaocima u BiH praćenje utakmica Prve lige FBiH putem TV prenosa.
 
Iz kompanije m:tel, nakon potpisivanja ugovora sa NS FBiH naveli su: „Zadovoljni smo činjenicom da će svi ljubitelji ovog sporta sada imati priliku da prate utakmice koje do sada nisu mogli, a što je od velikog značaja i za klubove i za igrače iz BiH kao i sve poštovaoce fudbala“.
 
Predsjednik NS FBiH Irfan Durić istakao je: „Prva liga Federacije BiH  dobija sponzora koji će omogućiti lakše poslovanje i rad klubovima. Zadovoljni smo i sretni što će Prva liga FBiH od danas nositi naziv m:tel Prva liga Federacije BiH. Nogometni savez Federacije BiH je potpisao ugovor sa kompanijom m:tel isključivo u interesu klubova Prve lige FBiH jer je cjelokupan iznos ugovoren sponzorskim ugovorom namijenjen za klubove Prve lige FBiH".

Jj
Izvor: