Nurkić protiv Lakersa predstavljen na bosanskom jeziku: "Dijete iz Svojata nikad nije ni sanjalo..."

Nurkić
Fantastična scena u dvorani

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su pobijedili ekipu LA Lakersa sa 106:101, a odličan meč odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Lakersi su u posljednje vrijeme u veoma lošoj formi, a to su Trail Blazersi itekako znali da iskoriste i uspjeli su da dođu do pobjede u samom finišu utakmice.

 

Nurkić je na parketu proveo više od pola sata igre. Uspio je upisati double-double učinak od 10 poena i 13 skokova, dodao je i pet asistencija te je bio među najboljim pojedincima meča.

Međutim, pred početak ove utakmice vidjeli smo zaista fantastičan detalj u dvorani u Portlandu.

Naime, tokom predstavljanja košarkaša Trail Blazersa za meč protiv Lakersa spiker u dvorani je najavio našeg najboljeg košarkaša na bosanskom jeziku što je zaista velika stvar.

 

Nakon utakmice Nurkić se oglasio na društvenim mrežama i poručio je da nikada nije ni sanjao da će na NBA utakmici biti predstavljen na bosanskom jeziku.

"Dijete iz Svojata nikada nije ni sanjalo da će biti najavljeno na NBA utakmici na bosanskom jeziku. Historijski momenat", poručio je Nurkić uz video ovog predstavljanja na meču protiv Lakersa.

Nurkić je već mnogo puta oduševio bh. navijače jer s velikim žarom radi na tome da promoviše Bosnu i Hercegovinu kada je to god moguće.

Prije nekoliko dana pojavio se na press konferenciji zakon utakmice protiv Brooklyn Netsa za zanimljivom ogrlicom. Na istoj je bila istaknutu znak u obliku granica Bosne i Hercegovine. Obzirom da je znak s kartom BiH pravilno okrenut, Nurkić je očigledno vodio detalja o tome.