O migrantskoj krizi velikokladuški vijećnici raspravljaju 09.juna

asd
Tematska sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša posvećana migrantskoj krizi na području velikokladuške općine biće održana u srijedu, 09.juna od 11:00h u Općinskoj vijećnici.

Odlučio je to na današnjoj vanrednoj sjednici Kolegij Općinskog vijeća. S obzirom da je već prošlog mjeseca Kolegij usvojio Zaključak o održavanju tematske sjednice Vijeća o stanju u oblasti migracija (migrantska kriza) sa osvrtom na sigurnosni, zdravstveno-epidemiološki i humanitarni aspekt krize, danas je na vanrednoj sjednici Kolegija jednoglasno potvrđeno da se održi Tematska sjednica.

Pored termina i dnevnog reda, Kolegij je danas odlučio da uvodno obraćanje na sjednici u ime Kolegija održi Amir Purić, predsjednik Kluba vijećnika „Naša stranka“. Pored Purića na tematskoj sjednici će govoriti i predstavnik Kabineta Općinskog načelnika, te gosti. Poziv za tematsku sjednicu Predsjedavajući Vijeća Admil Mulalić je pored relevantnih lokalnih institucija, uputio na više adresa između ostalih Danskom vijeću za izbjeglice (DRC), IOM-u, Graničnoj policiji BiH, Ministarstvima sigurnosti i za ljudska prava i izbjeglice BiH, Centru za mirovne studije, Delegaciji EU u BiH..

Pored tematske sjednice Kolegij se danas očitovao i o Zahtjevu Općinskog načelnika kojim traži preispitivanje Zaključka Općinskog vijeća od 29.aprila ove godine kojim se ne usvaja prijedlog Odluke o formiranju Komisije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti. Kolegij je većinom glasova prihvatio da se ovaj Zahtjev uvrsti na dnevni red pete redovne sjednice Općinskog vijeća koja je zakazana za četvrtak, 27.maj.