Obdukcijom otkriven uzrok smrti trojice radnika u Bihaću

Obdukcijom koja je završena u petak navečer utvrđeno je da su Elvis Salihodžić, Sead Mujić i Admir Mulić 2. avgusta preminuli usljed gušenja plinovima, tačnije benzinskom parom prilikom održavanja i remonta postrojenja hidroelektrane Kostela kod Bihaća.

Odlukom gradonačelnika Šuhreta Fazlića nedjelja, kada će biti obavljena dženaza nastradalih radnika, proglašena je danom žalosti na području Bihaća.

Poginuli Salihodžić, Mujić i Mulić su bili dugogodišnji uposlenici Elektrodistribucije Bihać.

Istraga ove nesreće, koju vodi Tužilaštvo u Bihaću, ide u pravcu utvrđivanja kako je došlo do havarije, te eventualne krivično-pravne odgovornosti, odnosno, da li je bilo propusta u radu i kršenja propisa o mjerama zaštite na radu u službi u kojoj su radili nastradali radnici.

U tom pravcu Tužilaštvo je izuzelo dokumentaciju od Elektrodistibucije Bihać, a koja se odnosi na propise iz oblasti zaštite na radu.

Podsjećamo pored trojice poginulih, u ovoj nesreći povrijeđeno je još sedam osoba od kojih četvorica medicinska tehničara bihaćkog Doma zdravlja koji su pokušavali pomoći stradalima, piše Oslobođenje.