Obećavala mu da će živjeti skupa pa joj dao skoro 7.000 KM, prevarila ga je

M
Žena iz Zagreba osumnjičena je da je lažima i prevarom došla do novca od muškarca kojemu je obećavala zajednički život.

 

  • Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakinjom  zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Prijevara“.

Sumnja se da je lažnim obećanjem o zajedničkom suživotu s oštećenim, a potom i lažnim prikazivanjem činjenica o finansijskom stanju, 26. januara 2021. godine od oštećenog zatražili novčani iznos od 2.000 kuna (oko 500 KM) na ime dugovanja za stanarinu”, piše policija.

Nakon što joj je oštećeni predao zatraženi novac, osumnjičena ga je lažnim prikazivanjem činjenica da joj je novac potreban za prijevoz pokojne majke iz Rijeke u Garešnicu zatražila iznos od 10.000 kuna (oko 2.500 KM). Oštećeni joj je i tada povjerovao te joj predao zatraženi novčani iznos da bi ponovo lažno prikazujući da joj je novac potreban kako bi namirila dugovanje svoje majke od oštećenoga zatražila iznos od 15.000 kuna (oko 3.800 KM). I taj put oštećeni je povjerovao u navode 55-godišnjakinje te joj predao traženi novčani iznos. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 27.000 kuna (skoro 7.000 KM), piše Index.hr.

  • Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnesen Poseban izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu – objavila je policija.