Obilježavanje 25. godišnjice oslobođenja Ćojluka

asd
- Obilježavanje 25. godišnjice oslobođenja Ćojluka započelo je jučer malonogometnim turnirom „ Ćojluk 2020., a nastavljeno je danas okupljanjem predstavnika vlasti i građana kod Centralnog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha

BOSANSKA KRUPA, 10. jula -  Nakon toga krenuo je  marš stazama 511. slavne bbr. Tradicionalno jednosatno pješačenje koje završava na Ćojluku, na čijem će platou biti upriličen prigodan program uz obraćanje zvanica.  Ovogodišnje obilježavanje ovog značajnog datuma za Bosansku Krupu završava se sutra.

 U Arapuši će u 14.30 sati, u organizaciji Udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“, biti otvorena Spomen-soba generala Mirsada Sedića, koji je bio na čelu brigade kada se oslobodila Bosanska Krupa. Spomen-soba se otvara na godišnjicu smrti ovog ratnog velikana čiji je mezar u haremu Alipašine džamije u Sarajevu. Nakon toga, od 18.30 predviđen je memorijalni spust u lađama, čamcima i kajacima, od Kapetanovog jezera do Drvenog mosta, gdje će se također proučiti Fatiha i u čast svih boraca koji su za slobodu općine i države dali živote u Unu spustiti cvijeće.