Obilježavanje Dana branilaca Bihaća

I ove godine u sklopu obilježavanja „16. juna – Dana branilaca Bihaća„ i 26. godišnjice napada agresora na grad Bihać, Gradska uprava Bihaća organizira svečanu akademiju kojom će se obilježiti ovaj značajan datum iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

I ove godine u sklopu obilježavanja „16. juna – Dana branilaca Bihaća„  i 26. godišnjice napada agresora na grad Bihać, Gradska uprava Bihaća organizira svečanu akademiju kojom će se obilježiti ovaj značajan datum iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

 

Ove godine centralni događaj biti će svečana akademija koja će se održati 16. juna 2018. godine ( subota )  u 13:00 sati u Muzeju AVNOJ-a. Svečanoj akademiji prethoditi će od 9:00 sati polaganje cvijeća na mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH, katoličko groblje Žegar, šehidska obilježja u Ružici i Vinci i mjestu pogibije Saliha Dizdarića i saboraca.

 

Budući da se ove godine istovremeno obilježava Dan branilaca Bihaća i Dan šehida, na mezarju Humci u 10:00 sati učenjem Jasina i polaganjem cvijeća delegacije Grada Bihaća i Gradskog vijeća Bihać odati će počast poginulim braniocima Bihaća i države BiH.

 

Isti dan delegacija Grada Bihaća i preživjeli učesnici odbrane grada Bihaća  priključiti će se obilježavanju Dana MZ Golubić i godišnjici napada na ovu bihaćku mjesnu zajednicu.

 

U večernjim satima u subotu 16. juna od 18:30 sati na nogometnom terenu stadiona NK Jedinstvo Bihać planirana je revijalna nogometna utakmica pripadnika 5. korpusa Armije R BiH, HVO Regije Bihać i policije. Svečanoj akademiji prethoditi će u četvrtak 14. juna  prijem preživjelih učesnika odbrane kod gradonačelnika Bihaća i predsjedavajućeg GV Bihać.