Obilježavanje Dana državnosti u Cazinu započeli učenici Prve srednje škole, svečana akademija u nedjelju

Zastavice Bosne i Hercegovine i čestitka u povodu Dana državnosti, gesta su s kojom su članovi Vijeća učenika Prve srednje škole Cazin danas obradovali svoje sugrađane.

Naime, uz malu podršku Grada Cazina, danas su obišli gradske ustanove, prodajne i ugostiteljske objekte, ali i brojne stambene zgrade. Svima su, uz osmijeh i lijepu riječ, poklonili zastavicu naše domovine i čestitali dolazeći 25.novembar. Kako kažu, cilj im je bio doprinjeti svečanoj atmosferi, dodatno okititi grad i dati svoj doprinos obilježavanju Dana državnosti.

Da lijepa riječ i pozitivna energija uvijek budu uzvraćeni potvrdili su im sugrađani koji su, kako ističu, ovu gestu dočekali s oduševljenjem i velikim poštovanjem.

Bosna i Hercegovina je u srcima svih Cazinjana i njen Dan državnosti će, kao i uvijek, biti dostojanstveno obilježen. Svečana akademija s kulturno- umjetničkim programom održaće se u nedjelju u 16 sati u Sali Kulturnog centra, a u 15 sati biće ozvaničeno i otvorenje ulice koja je nazvana po Hamdiji Pozdercu, bosanskohercegovačkom političaru iz Cazina i predsjedniku predsjedništva nekadašnje SR Bosne i Hercegovine.

Image