Obilježavanje rođendana Milorada Dodika i ratnog zločinca Ratka Mladića u Dnevniku RTRS-a

Radio-televizija Republike Srpske u svojoj centralnoj informativnoj emisiji u utorak u 19:30 sati za drugu po važnosti vijest odabrala je rođendanske čestitke članu Predsjedništva BIH Miloradu Dodiku te obavještenje da je 77. rođendan proslavio i ratni zločinac Ratko Mladić.

"Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uputio je rođendansku čestitku srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku poželjevši mu dobro zdravlje, blagostanje i uspjeh u državnoj djelatnosti. Čestitku Dodiku uputili su i predsjednik Kine Xi Jiping i Azerbejdžana Ilham Aliyev. Rođendan danas slavi i general Ratko Mladić", saopćila je gledateljstvu prezenterka informativne emisije na RTRS-u Biljana Knežević.

Da li će Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) reagovati na obilježavanje rođendana osuđenog ratnog zločinca i bivšeg ratnog komandanta Vojske Republike Srpske u programu Radio-televizije Republike Srpske svakako ćemo vidjeti. 

S druge strane, opozicioni lideri u Republici Srpskoj već duže vremena ukazuju i upozoravaju na to da je RTRS pod velikim utjecajem vladajućeg SNSD-a i njegovog lidera Milorada Dodika, piše Klix. 

Ovakvi TV prilozi, koji kao da za cilj imaju stvaranje kulta ličnosti Milorada Dodika, svakako idu u prilog tezi opozicionara.

Ova vijest dolazi u jeku dešavanja u vezi s obilježavanjem godišnjice hapšenja ratnog zločinca Draže Mihailovića u Višegradu te napadom na povratnika Azrina Hodžića u Prijedoru. Svi događaji zabilježeni su u entitetu Republika Srpska.