Obilježen Dan mjesne zajednice Kamenica

Mještani bihaćke mjesne zajednice Kamenica dvodnevnim sportskim takmičenjima, historijskim satom, odavanjem počasti poginulim borcima, prigodnim obraćanjima i dodjelom priznanja najzaslužnijim pojedincima i takmičarima, obilježili su dan svoje mjesne zajednice.

I ove godine ispred šehidskog spomen obilježja izgrađenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana MZ Kamenica, okupili su se preživjeli pripadnici čete Odreda TO Kamenica koji su zajedno sa predstavnicima Grada Bihaća, Vlade USK-a i Vlade F BiH poručili da se herojstvo boraca nikada ne smije i neće zaboraviti.

U svojim obraćanjima Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica, Dževad Malkoč, ministar za boračka pitanja USK-a i Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, osvrnuli su se na brojne infrastrukturne projekte koji su se realizirali u ovoj mjesnoj zajednici proteklih godina, istaknuvši da uz uređenje poslovne zone Kamenica, mještani očekuju skori početak realizacije kružnog toka Kamenica, koji će, dodaju, uveliko povećati sigurnost učesnika u saobraćaju i pješaka.

„Kamenica je jedna od bihaćkih mjesnih zajednica u kojoj je u proteklim godinama uložena značajna financijska sredstva sa svih nivoa vlasti i to je dobar primjer kako se zajednički mogu realizirati projekti koji su od interesa građana. Naravno, ima tu još posla za raditi i nakon perioda stabilizacije gradskog budžeta mi ćemo u narednom periodu sa građanima realizirati projekte koji su prioritetni“ – istakao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da uskoro kreće uređenje poslovne zone Kamenica za šta je Grad Bihać nedavno dobio od Federalnog ministarstva razvoja 250.000 KM.

Savjet MZ Kamenica i ove godine dodijelio je zahvalnice pojedincima koji su se isticali kada je u pitanju unapređenje života i potreba mještana MZ Kamenica, kao i pehare za najbolje ekipe i pojedince u malom nogometu i višeboju.