Obilježena 10.godišnjica A SDA Bužim

Na današnji dan, 02.05.2010. godine u Bužimu je osnovana Općinska organizacija Stranke demokratske aktivnosti i upravo danas navršava se punih deset godina aktivnog i uspješnog rada A SDA na području ove općine.

Prvi značajni jubilej ove Općinske organizacije nije mogao biti obilježen u pravoj svečanoj atmosferi, kako je to bilo zamišljeno, jer je itekako zasjenjen viješću o hapšenju generala Atifa Dudakovića i još 12 pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH.

Zbog toga je i veliki skup A SDA Bužim, održan povodom desete godišnjice, najvećim dijelom bio posvećen ovom događaju, ali su sa istoga poslane i poruke o dosadašnjem radu ove stranke i odlučnosti da njen politički rad bude nastavljen radi razvoja demokratskog i civilnog društva, kao unaprijeđenja života za sve građane općine Bužim, navode iz Press sluužbe A-SDA.

Čestitajući desetu godišnjicu od osnivanja, predsjednik OO A SDA Bužim Jasmin Emrić je istaknuo da je uz osnovne ciljeve A SDA prije deset godina bila namjera i razvoj demokratskih vrijednosti, međustranačke saradnje i političke tolerancije s kojom je ova politička stranka u međuvremenu napravila ogroman iskorak.

„Iako su nas tada upravo zbog ovakvih ideja i ciljeva proglasili izdajnicima i najavili nam brzo nestajanje, A SDA je s velikim uspjehom prošla kroz već pet izbornih ciklusa i na svakome postigla političku stabilnos uz sve bolje izborne rezultate. Jednako tako, spremamo se i za šeste izbore na kojima nas definitivno očekuju najbolji rezultati do sada“, kazao je predsjednik Emrić.

Članovima i osnivačima Stranke demokratske aktivnosti  jubilej je čestitao i bužimski načelnik Zikrija Duraković ističući zajedništvo i međusobnu toleranciju kao ključ uspjeha i napretka, kako u političkom životu  i realizaciji općedruštvenih projekata, tako i u situaciju u kojoj se građani USK danas nalaze.

Da je to u ovim okolnostima i nakon svih problema koje su pogrešne politike nagomilale u USK jedini ispravan put potvrdio je i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić. Po njegovim riječima, vremena u kojima su zaustavljani projekti i usporavan razvoj radi političkih neslaganja, moraju biti ostavljena u prošlosti i ovo je trenutak u kojem se dokazuje politička zrelost pojedinaca i političkih stranaka. On je čestitao godišnjicu A SDA Bužim i poručio da nastavljamo raditi zajedno za uspješniju državu i zajednicu, kao i za ispravljanje nepravde prema borcima Armije R BiH.

Po riječima predsjednika Stranke demokratske aktivnosti BiH Nermina Ogreševića, hrabrost i spremnost da se radi i da se brani istina bile su nužne i prije deset godina i danas, a kada je članstvo A SDA u pitanju, alternative nema.

„Očito je da smo dobrim dijelom generacija koja u kontinuitetu odgovara na velike i historijske izazove. Do sada smo se uvjerili u svim tim odsudnim situacijama da moramo biti podjednako odlučni i mudri i biti zajedno. Uz iskren nijjet i časne ciljeve, rezultati nikada nisu izostali. Mi smo to pokazali i braneći državu od agresije i kasnije gradeći političku stranku spremnu da gradi i uredi ovu državu. Mi ćemo tako stati i u odbranu heroja Petog korpusa jer smo mi dio njih i ovog naroda i živi svjedoci da su bili branitelji i oslobodioci, a nikako osvajači i zločinci“, poručio je predsjednik Ogrešević na skupu u Bužimu.

Uz poruke podrške generalu Dudakoviću i herojima Petog korpusa sa skupa u Bužimu poslana je i poruka da će rukovodstvo i članovi A SDA, vođeni istinskim patriotizmom i najvećim radnim elanom, nastaviti jačati ovu stranku i postizati vrhunske rezultate na svim poljima.