Obilježena 76. godišnjica oslobođenja grada Bihaća

antifašisti
Jučer se u Bihaću sastalo udruženje antifašista i boraca NOR-a Bihać na groblju partizanskih boraca koji su obilježili 76. godišnjicu oslobođenja grada Bihaća

Prije tačno 76 godina partizanske snage oslobodile su Bihać, u znak važnih datuma i dešavanja udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Bihać, na partizanskom spomen groblju u Borićima organizirali su prigodno obilježavanje.

Najvažnija dešavanja iz narodnooslobodilačkog rata su se upravo dešavala u Bihaću izjavljuje Osman Handukić predsjednik udruženja antifašista i boraca NOR-A Bihać.

Bihać se trudi da očuva sjećanje na sve važne događaje koji su se desili na njihovom području poput raznih važnih zasjedanja i mnogih drugih događaja. Također brinu se o lokalnim spomen grobljima kao što je groblje partizanskih boraca u Borićima. 

Na jučerašnjem obilježavanju članovi udruženja su se okupili na partizanskom groblju gdje su imena oko 600 poginulih. Iz gradske uprave tvrde da kroz zaštitu ovog ali i ostalih spomen lokaliteta iz drugog svjetskog rata potvrđuju opredjeljenost Bihaća kao grada koji njeguje antifašističke vrijednosti. 

12