Obilježeno 50 godina rada Rinka Golubovića uz 'Miss opkoljenog Sarajeva'

Kao jedan od najboljih voditelja, spikera, Golubović buduće generacije uči, vježbama pravilnog govora, dikcije, pravilnog disanja.

Bosanskohercegovački novinar Rinko Golubović, večeras je s kolegama, prijateljima, ličnostima iz kulturnog i političkog života u BiH, te diplomatskog kora u BiH, obilježio 50 godina rada od prvog zaposlenje na Radio Sarajevu - 1969. godine.

Druženje je upriličeno uz nekoliko muzičkih numera, ali na zadovoljstvo prisutnih, konačno je prikazan do sada neobjavljeni materijal RAI-a iz Sarajeva 1993. godine „Miss opkoljenog Sarajeva“

Ukazano je na višegodišnje iskustvo rada u medijima, upečatljive izjave Goluzbovića koje su ostavile izuzetno veliki trag na bh. javnost. Kao dobitnik brojnih nagrada i priznanja, naglašeno je da iza Golubovića stoje veliki projekti.

Posebno je ukazano na ogromne znanje i vještine koje Golobović nesebično prenosi svojim kolegama, novinarima. Usmjerava ih i edukuje, kako da pripreme, obrade i montiraju vijesti.

Kao jedan od najboljih voditelja, spikera, Golubović buduće generacije uči, vježbama pravilnog govora, dikcije, pravilnog disanja.

Rinko Golubović rođen je 1950. godine u Banjoj Luci, diplomirao je geografiju na PMF-u u Sarajevu. Počeo je raditi 1969. godine na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo, u informativnim emisijama. Od 1974. godine bavi se novinarstvom u raznim radio i TV projektima kao novinar-saradnik i voditelj. Od 2001. radi u Radiju Slobodna Evropa.

Image