Objavljen snimak američkih policajaca koji brutalno tuku mladića

AS

Petorica sada bivših policajaca iz američkog grada Memphisa optužena su za ubistvo 29-godišnjeg Tyrea Nicholsa, Afroamerikanca koji je 7. januara pretučen na smrt tokom rutinskog zaustavljanja, a umro je u bolnici tri dana kasnije.

Policija je objavila uznemirujuće snimke postupanja policajaca, također Afroamerikanaca, nad mladićem koji ima lisice na rukama. Radi se o četiri različite snimka. Na jednom snimku se vidi kako policajci u četiri minute najmanje devet puta udaraju Nicholsa bez ikakvog povoda, navode američki mediji.

"Nisam ništa učinio. Samo želim ići kući", ponavlja Nichols više puta. Dovraga, nisam ništa učinio", govori dok mu policajci prilaze s izvučenim oružjem.

"Na zemlju, na zemlju", čuje se kako policajci viču na njega. U redu, na zemlji sam", čuje se kako govori Nichols. "Stavi ruke na leđa prije nego ja... Izbit ću ti guzi*u", viče mu policajac. U jednom trenu vidi se kako ga špricaju suzavcem.

Zatim se vidi kako Nichols ima lisice na rukama, a policajci ga bez povoda brutalno udaraju, rukama i nogama, udaraju ga i nogom u lice. Nakon što ga stave u sjedeći položaj, udaraju ga u leđa.

Nakon što ga podignu s lisicama na rukama na noge, vidi se kako policajci udaraju Nicholsa više puta u lice nakon čega on pada na koljena. Manje od minute kasnije, pojavljuje se policajac koji opet udara Nicholsa.

U jednom trenu dok leži na podu, iz čista mira, prilazi policajac i udara ga nogom. Sve se dogodilo tek nešto dalje od njegove kuće, samo tri kuće dalje od njegove adrese.

VIDEO:

Foto: Screenshot: NBC News