Objavljeni detalji teške prometne u Zadru: Vozač poginuo, putnica teško ozlijeđena

.

POLICIJA je nakon završenog očevida objavila detalje teške prometne nesreće koja se jutros dogodila u Zadru.

Podsjetimo, u 5:50 u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 34-godišnji vozač teretnog automobila marke Man zagrebačkih registarskih oznaka, za koji je bilo pridodano priključno vozilo, sa sporednog puta uključivao u promet na kolnik ceste Ulice Franka Lisice, koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću navedenom cestom, objavila je policija.

Vozač nije bio vezan

Tom prilikom na središnji dio priključnog vozila dolazi do naleta osobnog vozila Ford zadarskih registarskih oznaka koje se odbija preko nogostupa na travnatu površinu, gdje se i zaustavlja, a kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin, koji nije koristio sigurnosni pojas, navela je policija u priopćenju.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok je putnica u dobi od 63 godine zadobila teške tjelesne ozljede, stoji u priopćenju.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, zaključuje policija u priopćenju.