Objavljeni tajni snimci Melanie Trump

melania
Prva dama SAD-a je snimljena nakon kritike politike njenog supruga Donalda Trumpa o odvajanju porodica koje su ilegalno ušle u SAD.

Prva dama SAD-a Melania Trump tajno je snimana u ljeto 2018. godine, kada je bila ljuta zbog kritike politike njenog supruga Donalda Trumpa o odvajanju porodica koje su ilegalno ušle u SAD.

"Kažu da sam saučesnik. Ista sam poput njega, podržavam ga. Ne kažem dovoljno, ne radim dovoljno tamo gdje jesam", čuje se na snimku, koji je tajno snimila Stephanie Winston Wolkoff, bivša prijateljica i savjetnica prve dame, koja je o njihovom odnosu napisala knjigu Melania i ja.

Snimci su ekskluzivno objavljeni u emisiji na CNN-u u četvrtak navečer i na njima se čuje kako Melania priča o božićnoj dekoraciji, prenosi Tanjug.

"Radim vraga na uređenju Božića, koga briga za to i dekoraciju, ali moram to raditi, zar ne? A kada radim na dekoraciji i planiranju Božića, oni kažu: 'A šta je s djecom koja su odvojena?' Pustite me na miru. Gdje su bili da to kažu kada je [prethodni predsjednik SAD-a Barack] Obama to radio. Ne mogu ići. Pokušala sam ponovo ujediniti dijete s mamom. Nisam imala šanse. Treba se proći kroz veliki proces i zakon", rekla je Melania.

Majica s natpisom 'Briga me'

Kako se navodi, čini se da je politika Melanie Tramp drugačija od njenog muža i dodaje da je za vrijeme mandata Obame dolazilo do odvajanja djece od roditelja samo kada su se vlasti brinule da li mogu izdržavati djecu ili kada su sumnjale da su odrasli njihovi roditelji.

Stephane Grisham, šefica osoblja kabineta Melanije Trump, osudila je tajno snimanje prve dame.

U knjizi je Wolkoff opisala privatne razgovore s Melanijom, od hladnih odnosa s pastorkom Ivankom Trump, do njenog braka, stavova o graničnoj policiji, bivšoj prvoj dami Michelle Obami, do kontroverzne jakne koju je Melania Trump nosila 2018. godine i na kojoj je pisalo "Briga me".