Stiže nam zatopljenje: Objavljena prognoza za "produženi" vikend

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne je moguća magla. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 12 do 18, ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 20 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 14 °C.

U petak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se očekuje u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Na planinama susnježica ili snijeg. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 11 do 18 °C.

U subotu, u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 °C.

U nedjelju, uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima je moguća magla. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 10 do 16 °C, kako prenosi radiosarajevo.ba