Oblačno vrijeme sa kišom, u pojedinim predjelima BiH moguća susnježica i snijeg

321
Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni

U Bosni i Hercegovini sutra ujutro i prije podne, oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana, postupan prestanak padavine i djelimično razvedravanje. 

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u jutarnjim satima i prije podne. Poslije podne, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslije podne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Za petak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stepeni.